Friday, April 19

FAKTA MENGAPA PARENTS PERLU AJAR BABY DIORANG BERENANG..YEAH!!

It's cute right??hihi




Percaya tak baby memang boleh swimming?

"Research has shown, babies that swim, are far better developed socially, mentally and physically. Did you know that babies sleeping and eating patterns are improved by regular exercise? Many  parents arrange their evenings out around the day they swim with their baby"

  • Hasil penelitian di Melbourne, Australia, menunjukkan, secara statistik IQ anak yang diajarkan berenang sejak bayi lebih tinggi kecerdikan anak yang tak diajarkan berenang atau diajarkan berenang setelah usia 5 tahun. 
  • Anak-anak tersebut diukur IQ-nya ketika mereka berusia 10 tahun. Tidak hanya itu, pertumbuhan fizikal, emosional, dan sosialnya pun lebih baik.
  • Lagi awal kita ajar anak kita berenang, lagi kurang kadar lemas di kalangan mereka ketika meningkat dewasa nanti.
  • Baby yang diajar berenang seawal usianyer mempunyai kelebihan untuk berjalan lebih awal berbanding baby yang seusia dengan mereka. 
It's super cool right? sebab nanti bila aku ada anak aku nk anak aku swimming..biar dia teroka semua..haha



Dr. Sheikh Muszaphar dan baby Sophea Isabella. Masa ni Sophea Isabella ni baru umur setahun, tapi dah diajar berenang. It's really super duper cool!!



Thursday, February 7

# I wish

Lelaki tampan buat para muslimah adalah :

♥ dia bangun pada waktu SUBUH untuk menghadap TUHAN nya
♥ dia melapangkan waktu kerjanya untuk menyembah TUHAN nya pada waktu ZUHUR
♥ dia tahan kepenatannya semata-mata untuk berjumpa TUHAN nya tatkala ASAR menjelang
♥ dia tinggalkan dunianya buat seketika di kala MAGHRIB tiba
♥ dia menepati waktu solatnya pabila azan ISYA' sudah berkumandang

Lelaki yang tampan hatinya seperti ini menjadi idaman para wanita muslimah kerana :

♥ mereka adalah bakal imam wanita
♥ mereka adalah bakal pemimpin keluarga
♥ mereka adalah insan yang bakal dihormati dan ditaati para isteri
♥ mereka adalah individu yang bakal menunjukkan jalan ke syurga pada keluarganya

:: Lelaki tampan hati adalah lelaki soleh, dambaan wanita solehah :)